Εταιρεία

Τι είναι το laser cut

Το laser* cut είναι μία νέα τεχνολογία που χρησιμοποιείτε για την κοπή και την χάραξη συμπαγών υλικών. Η χρήση του ξεκίνησε στις βιομηχανικές εφαρμογές. Αρχίζει όμως να χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις, σχολεία, μικρές μονάδες και χομπίστες δημιουργώντας έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο. Λειτουργεί κατευθύνοντας, συνήθως μέσα από οπτικά συστήματα, την δέσμη ενός λέιζερ υψηλής ισχύος στο προς κοπή ή χάραξη υλικό. Για να κατευθύνουν το υλικό ή την παραγόμενη ακτίνα λέιζερ, χρησιμοποιούνται τα οπτικά του λέιζερ αλλά και CNC (computer numerical control). Έτσι ένα τυπικό εμπορικό λέιζερ για την κοπή υλικών αποτελείται από ένα CNC που εκτελεί κάποιον κώδικα που κατευθύνει την κεφαλή λέιζερ, ώστε να γίνει η κοπή ή η χάραξη του επιθυμητού σχεδίου πάνω στο υλικό. Η εστιασμένη ακτίνα λέιζερ κατευθύνεται στο υλικό, το οποίο στη συνέχεια λιώνει, καίγεται ή ατμοποιείται ή πετάγεται μακριά από το φύσημα με ένα αέριο, αφήνοντας μια επιφάνεια κοπής με ένα υψηλής ποιότητας φινίρισμα.

 

*Ο όρος λέιζερ ή λέηζερ προέρχεται από το αγγλικό ακρωνύμιο LASER: (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) που αποδίδεται στα ελληνικά ως ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας και καλύπτει τόσο τις συσκευές που την παράγουν όσο και την αντίστοιχη ακτινοβολία.

 

Σχετικά με εμάς

Το lasercut.gr είναι μέλος του ομίλου Εταιρειών, Όραση – Γραφικές τέχνες www.orasi.gr .

Ως συνεργάτης ενός κορυφαίου προμηθευτή εκτυπώσεων με πάνω από 22 χρόνια εμπειρία στο χώρο, είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε και να παρέχουμε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών που σίγουρα θα κερδίζουν την εμπιστοσύνη σας από το πρώτο λεπτό της συνεργασίας μας.

Το lasercut.gr δημιουργήθηκε από μια ομάδα με μεράκι, φαντασία και δημιουργικότητα. Έχοντας βασικό μέλημα την εξέλιξη της αγοράς και της τεχνολογίας, μπήκαμε στη κοπή και χάραξη με laser.

 

Η ομάδα του lasercut.gr σας δίνει ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις μέσα από μια γκάμα προϊόντων, σχεδίων και εφαρμογών. Έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε κάθε σκέψη και πρόταση του πελάτη μας. Με άριστη ποιότητα, τεχνογνωσία και άμεση εξυπηρέτηση κερδίζοντας τόσο την ποιότητα όσο και την οικονομία στο προϊόν. Το lasercut.gr σέβεται τον πελάτη της καθώς και τα χρήματα του.